Čtvrtek, 28. března 2024

U Litvínova hoří skládka komunálního odpadu

U Litvínova hoří skládka komunálního odpadu

U Litvínova na Mostecku od noci hoří skládka komunálního odpadu. Zasahuje 11 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, řekl dnes ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Milan Rudolf. Požár se už dále nešíří, nebezpečné látky do vzduchu neunikají. Příčinu požáru zatím vyšetřovatelé neznají.

"Hoří na linii asi 200 metrů," řekl ČTK Rudolf s tím, že hoří pouze komunální odpad a do ovzduší se tak nedostávají žádné toxické či nebezpečné látky. Na dopravu vody hasiči zřídili čerpací stanoviště.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu v 05:00. "Oheň se už dále nešíří. Pomáhat bude i buldozer, který bude požářiště zahrnovat zeminou," doplnil Rudolf s tím, že úplnou likvidaci požáru odhadují hasiči na jeden až dva dny.

Kvůli požáru se sešla brzy ráno v Litvínově pracovní skupina složená z vedení radnice a vedoucích odborů městského úřadu. "Situaci bude vedení města nadále sledovat a v případě nepříznivého vývoje bude neprodleně informovat občany," informovala Iva Freieslebenová z litvínovské radnice.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů