Úterý, 19. března 2024

Novinka v DČOV: AS-IDEAL PZV - ideální řešení na ohlášení a do zásaku

Ideální čistírna odpadních vod na ohlášení a pro vypouštění do zásaku za výhodnou cenu..

Novinka v DČOV:  AS-IDEAL PZV - ideální řešení na ohlášení a do zásaku

Název AS-IDEAL PZV a důvody vzniku

Nové nařízení vlády NV 57/2016 Sb., které řeší vypouštění do vod podzemních, zpřísňuje požadavky na odtokové parametry - zejména co se týče forem dusíku. Z hlediska technologického to znamená navýšení objemů čistíren odpadních vod, změny v procesech, a tím pádem i novou certifikaci nebo hledání vhodného výrobku na trhu, dostupného okamžitě. Jako ASIO, spol. s r.o. jsme tentokrát zvolili ten druhý postup. Našli jsme vhodnou technologii (a to přímo v Německu) a dohodli se na jejím využití v kombinaci s našimi nádržemi AS-MONA. Vznikl tak v podstatě ,,ideální" výrobek i pro využití v té nejpřísnější třídě na ohlášení domovních ČOV, ve třídě PZV - tj. pro vypouštění do vod podzemních. Název je pak logickým spojením slov ASIO - IDEAL - PZV.

Výhody spojení technologie AS-Klärmax IDEAL a nádrží AS-MONA

První výhodou je, že německou technologii, vestavbu označovanou jako AS-Klärmax IDEAL, lze použít samostatně do volitelných nádrží, např. i k rekonstrukci stávajících septiků nebo jímek na vyvážení, a změnit jetak na plnohodnotné ČOV. V případě prokázání geometrické podobnosti mezi zkušebním zařízením a rekonstruovaným objektem lze pak předpokládat, že bude dosahováno hodnot ověřených na zkušebně při zkoušce typu,a garantovat tak obdobné hodnoty, jaké byly dosaženy na zkušebně - PIA v Aachenu.První výhodou je tak možnost odpovědně garantovat výstupní hodnoty i při rekonstrukcích.

Druhou výhodou je, že pevným spojením řady plastových nádrží AS-MONA a společnou certifikací s vestavbou AS-Klärmax IDEAL vznikla domovní ČOV - AS-IDEAL PZV. Tato čistička odpadních vod, certifikovaný výrobek, má hned několik předností:

- Jednoduchá instalace - čistírnu tvoří nádrž s technologií osazená v terénu a zasypaná, bez nutnost obetonování (v případech umístění do vyšší spodní vody je nutné zabezpečit nádrž proti vztlaku), propojená s řídící jednotkou vzduchovými hadicemi v chráničce.

- Jednoduchá obsluha - SBR proces řízený procesorem, s velkým rozsahem v množství natékajících vod, bez nutnosti zásahů do provozu.

- Jednoduché, ale skutečné řešení kalové problematiky - jednak je díky vysokému stáří kalu (více jak 30 dnů) v ČOV kal stabilizovaný, jednak díky vysoké mineralizaci je jeho produkce minimální. Odkalování a zahušťování tak může být řešeno odvodňovacím prvkem přímo v čistírně.

- ,,Super" cena od40 000,-Kč (+ DPH) - cena zahrnuje kompletní dodávku čistírny na ohlášení ve třídě PZV.

AS-IDEAL PZV - ideální řešení na ohlášení a do zásaku

Novinka mezi ČOV tak, přesně podle názvu, nabízí zákazníkovi ideální čistírnu určenou pro ohlašování ve třídě PZV, ale samozřejmě nejen to - ČOV bude dobře využitelná i pro všechna další použití zejména tam, kde bude docházet ke krátkodobým výkyvům v zatížení, a tam, kde se zákazník bude chtít zabývat provozem ČOV co nejméně.

asio
Čistírna odpadních vod AS-IDEAL PZV

Ing. Karel Plotěný
ASIO, spol. s r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů