Úterý, 19. března 2024

Firma CommScope znečišťovala ovzduší emisemi z lakovny. Dostala už druhou pokutu

Firma CommScope znečišťovala ovzduší emisemi z lakovny. Dostala už druhou pokutu

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany ovzduší v Brně uložili pokutu 250 tisíc korun společnosti CommScope Czech Republic s.r.o. Firma ze své lakovny v Brně-Modřicích vypouštěla do ovzduší více emisí, než měla povoleno. Dopustila se tak porušení zákona na ochranu ovzduší a platného povolení k provozu.

,,Inspektoři při kontrole lakovny zjistili, že opakovaně nedodržuje emisní limity těkavých organických látek stanovených zákonem o ochraně ovzduší. Firma zároveň dostatečně neplnila opatření k nápravě týkající se dodržování emisních limitů, které jí inspektoři uložili v roce 2015," uvedl Jindřich Mikeš, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně.

Společnost CommScope Czech Republic přitom inspektoři ČIŽP už jednou pokutovali. ,,Autorizovaným měřením v roce 2014 bylo zjištěno vypouštění většího množství emisí těkavých organických látek, než připouštělo platné povolení provozu zdroje. Firma za to dostala pokutu 200 tisíc korun," doplnil Mikeš.

Firma se proti nové pokutě neodvolala a dle jejího sdělení, které má ČIŽP k dispozici, byl provoz lakovny na konci února 2017 ukončen.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů