Pátek, 19. dubna 2024

Yusen převzal další čtyři tahače na CNG

Yusen převzal další čtyři tahače na CNG

Na začátku letošního roku začala společnost Yusen Logistics Czech testovat tahač na stlačený zemní plyn (CNG) pro pravidelné dodávky Just in Time. Nyní přidává další.

"Abychom otestovali technickou spolehlivost a vyhodnotili ekonomické aspekty provozu tahačů s motory na CNG, nasadili jsme na dodávky automobilových komponentů z Maďarska na Slovensko zkušebně jeden tahač tohoto typu," říká Michal Peter, jednatel společnosti Yusen Logistics (Czech). "Na základě pozitivních výsledků jsme se rozhodli ve spolupráci se smluvním dopravcem rozšířit naši ekologickou flotilu o další čtyři kusy."

Hlavní výhodou využití CNG je snížení emisí škodlivin a CO2 až o 20 procent ve srovnání se standardním dieselovým tahačem. CNG motory navíc snižují hlukovou zátěž, protože mají hladší a mnohem tišší spalování než motory naftové. Výhodou je také nižší cena paliva.

"Yusen Logistics se celosvětově hlásí k zavádění nových, ekologicky udržitelných technologií, které motivují naše partnery a zákazníky k pokračování nastoupeného trendu," uzavírá Michal Peter.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů