Úterý, 19. března 2024

V Brně se při Dni bez aut ve čtvrtek uzavře ulice Nádražní

 V Brně se při Dni bez aut ve čtvrtek uzavře ulice Nádražní

V Brně se ve čtvrtek u příležitosti Dne bez aut uzavře pro auta ulice Nádražní. Prostor, který Brňané vnímají jako zanedbaný, chaotický a nepřívětivý, se na den změní. Akce nazvaná Hlavas bez aut se zaměřuje zejména na kvalitu veřejného prostoru. Cílem akce je umožnit lidem zažít přednádražní prostor příjemnějším způsobem, sdělil ČTK mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Den bez aut je součástí Týdne mobility a uskuteční si i v řadě evropských měst.

Před nádražím vzniknou odpočinkové zóny s možnostmi občerstvení, bude zde fungovat cyklodílna. "Lidé uvidí i několik informačních kampaní. Dozvědí se o iniciativě Jezdím pro Brno, představený bude projekt Městské zásahy, kdy se lidé mohou vyjádřit k problematickým místům v brněnském veřejném prostoru," přiblížil Poňuchálek. Město bude také lidi seznamovat s Plánem udržitelné mobility, který má s pomocí různých prostředků zabránit dalšímu výraznému nárůstu individuální automobilové dopravy a nabídnout alternativy.

Lidé zde uvidí i prezentaci konkrétních projektů urbanisticko-dopravních řešení ulic Nádražní a Benešovy a také chystaných staveb nových tramvajových tratí v ulicí Plotní, do univerzitního kampusu a do Líšně od Stránské skály.

Během dne kolem nádraží projedou jenom tramvaje a autobusy MHD. Řidiči místo objedou přes ulici Úzkou. Autobusy RegioJet, které kolem nádraží jezdí k nádraží u hotelu Grand, budou přijíždět od Koliště přes Malinovského náměstí a Benešovu. "Neočekáváme žádné komplikace, autobusy mohou nabrat maximálně zpoždění několik minut," řekla ČTK ředitelka autobusové dopravy Ivana Kašická.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů