Čtvrtek, 28. března 2024

DISCOVERY COMMUNICATIONS a Světový fond na ochranu přírody spouštějí PROJECT C.A.T.: Chráníme Akry pro Tygry

DISCOVERY COMMUNICATIONS a Světový fond na ochranu přírody spouštějí PROJECT C.A.T.: Chráníme Akry pro Tygry

Společnost Discovery ve spolupráci se Světovým fondem na ochranu přírody oznámila společný projekt na financování a ochranu oblasti s výskytem tygrů v Indii a Bhútánu o rozloze až jeden milion akrů. Discovery Channel také celosvětově odvysílá v roce 2018 dokument o tygrech, který vzniká v režii Orlanda von Einsiedela a producentů dokumentu VIRUNGA, který byl nominovaný na Oscara. Cílem projektu je zdvojnásobit populaci tygrů do roku 2022.

San Francisco, 20. října 2016 - Televizní společnost Discovery během posledních 30 let natáčela ve všech koutech světa, diváci tak mohli vidět dokumenty jako je Zázračná Planeta nebo například Zastavte vymírání. Proto se společnost Discovery Communications rozhodla podniknout odvážný krok kupředu, aby ochránila jeden z nejvíce ikonických a ohrožených druhů naši planety. Nejen díky hlídkám, které mají za úkol v této oblasti chránit divoké tygry před vymřením, ale také financováním a využitím síly své značky s celosvětovou sledovaností 3 miliardy diváků. Cílem projektu je zdvojnásobit populaci tygrů a to do roku 2022.

,,Světové hnutí na ochranu tygrů se právě stalo o jeden milion akrů silnější," říká David Zaslav, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Communications.

Pouze v minulém století se populace tygrů zmenšila o neuvěřitelných 96 %, na méně než 4 tisíce a to díky pytláctví a devastaci území, ve kterém žijí. Zdvojnásobení počtu tygrů, kteří jsou na vrcholu potravního řetězce, ochrání také ostatní ohrožené druhy a bude stimulovat zdravý ekosystém napříč oblastí o rozloze téměř milion akrů. Pro více informací o Projektu C.A.T., prosím, jděte na discovery.com/projectCAT.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů