Úterý, 19. března 2024

Hl.m. PRAHA: Nové cyklostezky v Jižním Městě a Kbelích

Hl.m. PRAHA: Nové cyklostezky v Jižním Městě a Kbelích

Pražské cyklostezky jsou v letních měsících vytížené, denně těmi nejznámějšími projede i šest tisíc cyklistů. Metropole proto chystá další úseky. Za rok se začne pracovat například na lávce ze Smíchova na Císařskou louku nebo na průjezdu pro cyklisty pod Mánesovým mostem na Klárově.

Hlavní město se snaží jízdu na kole podporovat nejrůznějšími způsoby. Mezi nejnovější příklady patří třeba provoz takzvaného bikesharingu, tedy půjčování kol v ulicích města, nebo nové podmínky pro převoz bicyklů městskou hromadnou dopravou.

Na rok 2016 se chystá například druhá etapa výstavby cyklostezky okolo Košíkovského potoka nebo stezky z Nebušic do Přední Kopaniny. V roce 2017 má vzniknout nová lávka propojující pro cyklisty Smíchov s Císařskou loukou.

Většinu cyklistů ale zajímá hlavně to, kudy mohou po městě jezdit. K tomu jim slouží asi tisíc kilometrů městských cyklotras a zhruba sto padesát kilometrů cyklostezek. A právě v oblasti cyklostezek má Praha ještě kus práce před sebou. Alespoň podle Vratislava Fillera ze sdružení Auto*Mat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů