Úterý, 19. března 2024

KOLUMBIE: Motivace k jízdě do práce na kole pro státní zaměstnance

KOLUMBIE: Motivace k jízdě do práce na kole pro státní zaměstnance

Státní zaměstnanci v Kolumbii budou dostávat půl dne placeného volna, pokud přijedou do práce třicetkrát na kole. Stanoví to nový zákon, který tento týden podepsal kolumbijský prezident Juan Manuel Santos a o němž informuje prezidentský úřad na svých internetových stránkách.

"Buďme motorem pokrokové Kolumbie, která chrání životní prostředí," komentoval zákon prezident na svém twitterovém účtu. Podle nového zákona dostanou státní zaměstnanci proplaceno půl dne volna pokaždé, když prokáží, že přijeli třicetkrát do práce na kole.

Zákon rovněž doporučuje, aby podobné opatření přijaly i soukromé firmy. Nová legislativa, kterou schválil senát v srpnu, také stanoví, že nejdéle do dvou let musí státní firmy zřídit pro své zaměstnance-cyklisty bezpečná parkovací stání pro jejich kola. Do roka by mělo také ministerstvo průmyslu uvést v život program podpory výroby kol v zemi.

Zdroj: NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů