Pátek, 29. března 2024

Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez energií

Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez energií

Prezident Miloš Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez elektřiny a kanalizace. Řekl to dnes jihomoravským zastupitelům při návštěvě krajského úřadu v Brně v reakci na dotaz zastupitele Lubomíra Španěla (SPD-SPO). Španěl se ptal, zda by prezident aktivistům blokujícím stavbu komunikací sebral řidičský průkaz. Zeman bude na návštěvě jižní Moravy tři dny.

Prezident návštěvu zahájil právě na krajském úřadu, kde se setkal se zastupiteli. Po projevu hejtmana Bohumila Šimka (ANO) a Zemana byl prostor pro dotazy zastupitelů. Po několika dotazech se přihlásil Španěl, jestli by Zeman aktivistům sebral řidičák.
Prezident uvedl, že sebrání řidičáků je mírnější varianta, ale navrhoval by krutější v podobě vytvoření rezervace pro tyto zelené aktivisty. "Rezervaci by tvořila divočina bez elektřiny, kanalizace a vodovodu. Kdyby si chtěli zatopit, museli by pokácet strom. A my bychom pořádali do této rezervace exkurze, abychom zjistili, jak se chovají lidé, kteří dokázali právě zde v Brně otravovat život všem ostatním normálním lidem," uvedl Zeman.
Podle něj se zelení aktivisté vyznačují i tím, že požadují výpalné. "Čili je to 'pokud nedostaneme sponzorský dar, podáme na vás žalobu'. Důkazem jsou Děti země v čele s panem Patrikem (předseda Miroslav Patrik). Podali 26 žalob na dostavbu dálnice D8 v Ústeckém kraji. Výstavba úseku 15 kilometrů proto trvala asi 20 let," řekl Zeman.
Prezident dnes zavítá ještě do Ivančic, v úterý ho čeká cesta na Hodonínsko a návštěvu zakončí ve středu v Brně a Kuřimi. Při návštěvě se uskuteční několik debat s občany.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů