Pátek, 29. března 2024

Otevíráme celoroční Školu přírodního stavitelství na principu dobrovolnictví

Otevíráme celoroční Školu přírodního stavitelství na principu dobrovolnictví

1. Otevíráme celoroční Školu přírodního stavitelství - dobrovolnictví



Po dlouhé době máme kde a co tvořit. Proto znovu otevíráme naši oblíbenou celoroční školu na principu dobrovolnictví. Učíme se praxí a šlechtíme se prací při budování nové školy krásný svět pro naše děti, kam se podíváš. Přírodní školské zařízení, kde se každý učí od všech. Vizi připravujeme a brzy vyvěsíme na stránky... Prosíme o podporu a dary ať již peněžní nebo jinak hmotné na tento zajímavý projekt. Pobyty minimálně na 14 dní na zkoušku na hranicích ČR/SR.





----------------------------------------------------------------------------

2. Nově vyšli články o nás a pozvánka na letní školu:



www.imaterialy.dumabyt.cz

www.ceskestavby.cz

www.estav.cz



----------------------------------------------------------------------------

3. Kalendář akcí pořádaných sdružením Ekovesnice o.s. a Eko-osada o.z. zde...



Přírodní stavitelství - (14-15.5. Praha a pak až podzim nebo je součástí letní školy) - Tento teoretický seminář vám přinese přehled o výhodách a nevýhodách různých druhů ekostaveb a materiálů. Praktické návody jak a hlavně z čeho stavět kvalitní, zdravý a trvanlivý dům s dlouhou životností.



Jak na soběstačný dům - (30.4. Praha) - Jednoduchá propojení obydlí se zahradou, hospodaření s vodou, energií, odpady tak, aby to bylo ku prospěchu všech obyvatel domu a okolí. Návod jak přežít jakékoli změny ve společnosti ve svém funkčním domě (PS: lehce udržitelné, opravitelné, vyrobitelné).



Hliněné omítky, izolace ze slaměných balíků - praktický workshop s hlínou a slámou, kde se určitě zašpiníme - (6-8.5. Škola přírodního stavitelství - Bílé Karpaty)



Přednáška se stavitelem Petrem Skořepou na přírodní stavitelství - (13.5. Festival Alchymistické Litoměřice)



Letní škola přírodního stavitelství a soběstačnosti - (16-26.7. nebo 13-27.8. - Bílé Karpaty). Je vlastně spojení praktického zážitkového workshopu "Hliněné omítky, izolace ze slaměných balíků" s teoretickými semináři "Přírodní stavitelství" a "Cesta soběstačnosti". Program a ubytování je na dětském táboře s dřevěnými chatkami, kde se mohou ubytovat celé rodiny s dětmi. Pro děti připravujeme samostatný program ve spolupráci s Akademianatura.sk.



----------------------------------------------------------------------------

4. Projekt Oázy Života



Kdo máte zájem o umístění nějaké alternativy, vašeho ekodomu, zahrady, firmy, organizace nebo akce na Česko-Slovenskou mapu www.oazyzivota.cz (.sk) posílejte informace na náš email (text, kontakt, obrázky, fotky) a my, tedy naši dobrovolníci Míra a Lukáš z projektu EDS - Evropská dobrovolnická služba vám rádi vytvoří vaši stránku, blog na této mapě.



----------------------------------------------------------------------------

5. Hledáme aktivně tvořivé rádi s dětmi:



Hledáme zájemce o vznik, tvoření a žití nové školy krásný svět pro naše děti, kam se podíváš. Přírodní školské zařízení, kde se každý učí od všech. Určitě mimo jiné potřebujeme učitele, organizátora, ředitele, projektového manažera, redaktora, případně fotografa a kameramana. Vše vzniká spontálně a na principu dobrovolnosti. Tedy nic neslibujeme, vše se bude postupně vyvíjet a záleží to na aktivitě všech zůčastněných.



----------------------------------------------------------------------------

6. Založme společně jiné, přírodní, ohleduplné podnikání.



Dále nyní hledáme zájemce, podnikatele, firmy, manažery, organizace, architekty, stavitele, kteří již cítí potřebu tvořit něco smyslplného k zapojení se do nového ohleduplného a odpovědného podnikáni - založení sociálního družstva za účelem šíření ekologického, zdravého a moudrého stavění. Cíl: budování sociálního přírodního bydlení. Kde všichni zůčasnění rozhodují do čeho bude družstvo investovat.



----------------------------------------------------------------------------

7. Šířit informace o našem snažení



Úplně ta nejlepší věc jakou pro nás můžete udělat. I jakákoli jen zmínka o nás na sociálních sítích a diskusích může velmi pomoci všem zapojeným. Moc děkujeme za podporu našeho snažení. Tyto pozvánky a letáky lze stáhnout, vytisknout a vyvěsit třeba ve škole nebo knihovně a nebo poslat kamarádovi. Zde... Pozvánky, leták, loga a bannery ke stažení Stáhnout a volně šířit.


Nebo naše nové letáky v tištěné formě vám rádi zašleme poštou (stačí na email napsat adresu, telefon a kolik kusů?). Můžete je umístit třeba v knihovně, čajovně, prodejně zdravé výživy, jen tak když jdete kolem apod.. Na jedno místo dáváme tak 50ks. Velmi děkujeme za tento druh podpory. K nahlédnutí nebo stažení zde: 1. strana, 2.strana



S přáním teplých jarních dní a nocí :).


Děkujeme moc za šíření a ať se vše daří tak jak má, Petr.


Za Ekovesnice o.s. a Eko-osada o.z. , www.ekovesnice.cz, ekovesnice@gmail.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů