Čtvrtek, 28. března 2024

Česko-polské setkání firem z oblasti energetiky v rámci významného veletrhu ENERGETAB 2016

Česko-polské setkání firem z oblasti energetiky v rámci významného veletrhu ENERGETAB 2016

Velvyslanectví České republiky ve Varšavě zorganizovalo dne 14. září 2016 Česko-polské setkání firem z oblasti energetiky v rámci největšího energetického veletrhu ve střední Evropě ENERGETAB 2016 v Bielsko-Biala.

Velvyslanectví České republiky ve Varšavě zorganizovalo dne 14. září 2016 Česko-polské setkání firem z oblasti energetiky v rámci největšího energetického veletrhu ve střední Evropě ENERGETAB 2016 v Bielsko-Biala.

Zmíněný projekt byl realizován díky podpoře Ministerstva zahraničních věcí České republiky a ve spolupráci s vládní agenturou pro podporu obchodu CzechTrade v Katovicích. Cílem projektu bylo podpořit pozitivní vnímání českých firem působících v energetickém průmyslu jako významného partnera pro polské firmy a instituce a navázání spolupráce českých firem spolskými partnery.

Setkání, kterého se mj. zúčastnily významné polské společnosti z oblasti energetiky ZIAD Bielsko Biala S.A. (organizátor veletrhu), Sdružení polských elektrikářů (Stowarzyszenie Elektryków Polskich), Polské sdružení elektroinstalací (Polskie Stowarzyszenie Elektroinstalacyjne) a Polská komora výrobců zařízení a služeb pro železnice (Polska Izba Producentów Urzadzeň i Uslug na Rzecz Kolei), se zúčastnilo 40 osob.

Úvodní slovo pronesl obchodní rada velvyslanectví pan Petr Darmovzal, který ve svém projevu mj. uvedl, že Polsko představuje pro Českou republiku třetího největšího obchodního partnera a zdůraznil dlouhou a bohatou tradici českého energetického průmyslu. Zmínil rovněž konkrétní potenciální možnosti spolupráce českých a polských firem voblasti energetiky. Následovaly odborné prezentace českých energetických firem SPS Electronic CZ s.r.o. Chomutov, Hakel a Rapos Technik s.r.o. Vítkovice, EGÚ Praha Engineering a.s., Praha a ENIKA CZ s.r.o. Nová Paka.

Veletrh Energetab v Bielsku-Biale je největším veletrhem energetiky ve střední Evropě a účast na něm se stala pro všechny významné energetické firmy z celé Evropy i Asie tradicí. Svou popularitu si kromě moderně vybaveného technického zázemí získal také pojetím energetiky jako komplexu činností od vytváření energie, její kumulaci a uchovávání až po její distribuci, což umožňuje jednotlivým firmám představit své výrobky a technologie v náležitém kontextu a dává příležitost k setkání zástupců energetického průmyslu se zástupci projekčních a konstrukčních kanceláří i s výrobci, kteří zde prezentují nejžhavější novinky.

Během veletrhu se již tradičně koná řada odborných seminářů, prezentací, konferencí a panelových diskuzí, které jsou pro všechny zúčastněné vhodnou příležitostí dozvědět se více o posledním vývoji na energetickém trhu a seznámit se s nejnovějšími trendy a směry, jimiž se bude v nejbližších letech energetický průmysl ubírat.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky ve Varšavě (Polsko). Autor: Ing. Petr Darmovzal, obchodní rada.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů