Středa, 24. dubna 2024

Centrum Veronica Hostětín je Destinací roku 2014

Centrum Veronica Hostětín je Destinací roku 2014

V Bílých Karpatech se lidé mohou cítit jako doma. Dokladem toho je Centrum Veronica Hostětín, které právě dnes získává prestižní ocenění ,,DestinaCZe 2014" od Agentury CzechTourism v kategorii Cítit se jako doma.

Kouzlo přírodních zahrad, principy pasivních domů, chuť tradičního biomoštu, vůni z historické sušírny ovoce a fungování moderní vesnice, která funguje v souladu s přírodou pozná každý, kdo zavítá do Hostětína. Magické Bílé Karpaty a dům, který žije ze slunce nabízí svou pohostinnost každému, kdo si chce dopřát netradiční zážitek v inspirativním prostředí.

Pasivní dům Centra Veronica je postaven podle nejmodernějších ekologických principů. Moderní interiéry využívají přírodní materiály - hliněné omítky, nepálené cihly, slaměnou izolaci, masivní dřevo. V plně vybaveném sále můžete uspořádat oslavu, svatbu, kurz či firemní setkání.

Dům obklopuje ukázková přírodní zahrada a sad - ideální prostředí pro relax, dětské hry nebo akci v přírodě. Prostředí je velmi vhodné pro rodinnou dovolenou, turistiku a cykloturistiku.

Hostětín je ekologická obec, kterou navštívil i britský princ Charles. Odpadní vodu zde čistí rostliny, domy jsou centrálně vytápěny dřevem, ohřev vody zajišťuje slunce a v noci je vidět na hvězdy.

Sochy v krajině a stezka Naokolo Hostětína vás vezmou po stopách pamětníků. Bílé Karpaty vás okouzlí, především pokud se vydáte po stopách žítkovských bohyní. Z nabídky Výletů s příběhem a ze zážitkových doprovodných programů Centra Veronica si určitě vyberete ten ,,váš".

,,Ročně k nám zavítá kolem 7 tisíc návštěvníků, kterým chceme nabídnout trochu jiný program než ten běžný, ,,adrenalinový", který mohou zažít v jiných destinacích. Proto s návštěvníky chodíme do krajiny, mohou si u nás (po předchozí domluvě) zkusit tradiční řemesla - třeba filcovat z ovčí vlny nebo drátkovat, můžeme je naučit péct tradiční frgál, popovídáme jim o naší přírodní zahradě, kde si mohou vyrobit třeba ptačí budku či si vybrat něco jiného z našich zážitkových programů. Uvaříme jim poctivé jídlo s využitím biopotravin, k tomu lahodný hostětínský mošt - a to jsou zážitky, které se cení. Naši příznivci to ocenili celkem 8404 hlasy, které nám věnovali v soutěži, za což děkujeme", říká o Centru a o jeho ocenění ředitelka Marie Křiváková a dodává: ,,Přijeďte se přesvědčit sami. Můžete přijet na dovolenou, na naši vzdělávací či pobytovou akci nebo si u nás uspořádat svůj seminář, oslavu, firemní akci nebo dokonce i svatbu v přírodní zahradě. Budete se u nás cítit jako doma".

Informace naleznete na www.hostetin.veronica.cz/ekopenzion a rádi vám je zodpovíme na telefonu 739 569 264 (Hana Machů) nebo 608 426 049 (Marie Křiváková).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů