Pátek, 29. března 2024

Recyklujte s rozhledem v Libereckém kraji

Recyklujte s rozhledem v Libereckém kraji

Přijďte se informovat o tom, jak recyklovat s rozhledem na jednu ze tří vybraných rozhleden Libereckého kraje. Již tuto neděli 29. května mezi 9. a 15. hodinou můžete navštívit rozhlednu Černá Studnice. Další možnost budete mít5. června na rozhledně Kozákov a třetici uzavírá rozhledna Na Stráži ve Sloupu v Čechách, a to 19. června 2016. Program začíná vždyv 9:00 a probíhá až do 15:00 hodin.

Každý, kdo k rozhledně dorazí s malým vysloužilým elektrospotřebičem jako je například rychlovarná konvice, toustovač, žehlička či féna odevzdá jej organizátorům akce u stánku ELEKTROWINu, získá vstup zdarma na rozhlednu a malý dárek k tomu.

Zcela novou akci pro děti i jejich rodiče připravil kolektivní systém ELEKTROWIN, zabývající se sběrem a recyklací vysloužilých elektrozařízení, za podpory Libereckého kraje.

Můžete se těšit i na bohatý doprovodný program.Pokusíte se najít triedrem jednotlivé druhy biotopů, černou skládku a sběrné boxy. Dozvíte se o jejich významu v kulturní krajině. Sportovně založení si vyzkouší nízké lanové překážky a odvážní na Černé Studnici slaní celou rozhlednu. V lese na Vás čeká lehká orientační ekohra ,,co do lesa nepatří".

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů