Čtvrtek, 28. března 2024

Blanický cyklorytíř 2016 již tuto sobotu!

Blanický cyklorytíř 2016 již tuto sobotu!

Srdečně vás zveme na v pořadí již 11. ročník Blanického cyklorytíře. Konat se bude v sobotu 11. června 2016 se startem mezi 13. a 14. hodinou v Louňovicích pod Blaníkem. Akci společně pořádá Městys Louňovice pod Blaníkem a Český svaz ochránců přírody Vlašim.

Zúčastněte se s námi zahájení cykloturistické sezóny společnou cyklojízdou kolem bájné hory Blaník na trase v délce 34 km, která povede přes několik obcí regionu.

Na závěr okruhu proběhne slavnostní pasování všech účastníků na ,,Blanického cyklorytíře 2016", které provede blanický rytíř v plné zbroji.

Vyjížďka začíná v Louňovicích pod Blaníkem a dále pokračuje po cyklotrase s názvem "Po stopách blanických rytířů". Trasa vede kolem bájné hory Blaník přes stejnojmennou chráněnou krajinnou oblast. Na trase je instalováno několik zastavení s ilustrovanými legendami o blanických rytířích, vystavěna jsou zde i odpočinková místa pro turisty.

Letošní trasa povede z Louňovic pod Blaníkem přes Načeradec, Pravonín, Částrovice, Vracovice, Kondrac, Ostrov a Veliš zpět do Louňovic pod Blaníkem.

Součástí letošní vyjížďky bude asi 9 km dlouhá dětská trasa s aktivními zastávkami, na kterých budou děti plnit různé úkoly.

Více informací najdete na www.cyklorytir.cz.

Takže v sobotu 11. června - vezměte kolo a pojeďte s námi!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů