Čtvrtek, 28. března 2024

Výrobní závod firmy Hanon Systems v Hluku na Zlínsku porušoval podmínky provozu. Dostal pokutu 200 tisíc

Výrobní závod firmy Hanon Systems v Hluku na Zlínsku porušoval podmínky provozu. Dostal pokutu 200 tisíc

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Brně uložili pokutu 200 tisíc korun společnosti HANON SYSTEMS AUTOPAL s.r.o. za nedodržování podmínek povolení k provozu ve svém výrobním závodu v Hluku na Zlínsku.

Na základě podnětu na šíření pachových látek provedli inspektoři ČIŽP v provozovně neohlášenou kontrolu. Při ní zjistili porušování schváleného provozního řádu. ,,Pokuta byla uložena za to, že na čtyřech technologických linkách pájení byly v roce 2015 překročeny roční spotřeby pájecích plastů a tavidel závazně stanovené ve schválených provozních řádech těchto zdrojů znečišťování ovzduší. V jednom případě byla dokonce spotřeba tavidla překročena v řádu tisíců procent. V ostatních případech v řádu desítek procent," uvedl Jindřich Mikeš, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně.

Firma, která v závodě v Hluku vyrábí hliníkové a nerezové tepelné výměníky a chladiče do aut, se proti pokutě neodvolala. Rozhodnutí tak nabylo právní moci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů