Úterý, 19. března 2024

Nezapomeňte na agendu k vodní bilanci. Termín ohlašovací povinnosti vyprší firmám koncem ledna

Nezapomeňte na agendu k vodní bilanci. Termín ohlašovací povinnosti vyprší firmám koncem ledna

Do konce ledna 2017 mají firmy zákonnou povinnost nahlásit údaje pro vodní bilanci příslušnému správci povodí a předat základní údaje znečišťovatele vodoprávnímu úřadu a pověřenému odbornému subjektu.

Povinností ohlašovatelů je podat příslušná hlášení přes ISPOP (tedy integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností). Upozorňuje na to inspekční a certifikační společnost Bureau Veritas s odvoláním na zákon o vodách 254/2001Sb.

Do 15. února dále legislativa ukládá ohlašovací a poplatkovou povinnost firmám, které využívají jiných vod než z městských rozvodů nebo vypouští odpadové vody mimo veřejnou kanalizaci. Povinností ohlašovatelů je podat příslušná hlášení opět přes ISPOP.

Společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas - lídra celosvětového certifikačního trhu poskytujícího komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Celosvětově působí společnost Bureau Veritas ve více než 140 zemích, kde má síť 1400 kanceláří a laboratoří.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů