Pátek, 29. března 2024

Filmový festival Ekotopfilm v Klatovech

Filmový festival Ekotopfilm v Klatovech
  • Nejlepší filmy o přírodě z celého světa
  • Beseda s členy Rysích hlídek Hnutí DUHA
  • Vstup ZDARMA


16. března v Kině Šumava od 16:00

V říjnu proběhl v Praze úplně poprvé festival Ekotopfilm, na kterém mezinárodní porota vybrala z 81 dokumentárních filmů z 23 zemí a 6 kontinentů ty nejlepší. Ty teď přijíždí i do Klatov.

V české přírodě v posledních letech přibývá divokých šelem a o tom proč je to dobrá zpráva a proč se jich nemusíme bát, si můžete podebatovat na besedě s členy Rysích hlídek Hnutí DUHA, kteří je chodí do terénu stopovat.

Z filmové nabídky na vás čeká například zábavný lifestylový snímek Vaření z odpadu, v němž sympaťák David nakoukne do vašich lednic a ze zbytků, které by se vyhodily, vykouzlí hotové speciality. Pobaví a oslní svými dechberoucími záběry divokých zvířat a špičkovou filmařskou technikou i dokument Yellowstone, po jehož zhlédnutí budete odcházet, jako byste právě strávili hodinu uprostřed amerického národního parku. Kratší slovenský film Klimatická chyba nabízí jednoduché a praktické řešení ke zmírnění klimatických změn, které se nachází přímo pod našima nohama - na zemi. Festivalový večer zakončí napínavý výlet do divočiny ve filmu Lidské tělo: mikroskopické safari, nikoli ovšem v přírodě, ale přímo v našem těle.

Těšíme se na Vás!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů