Úterý, 19. března 2024

CNG se bude prezentovat na EkoAuto 2016

CNG se bude prezentovat na EkoAuto 2016

Pilotní ročník v rámci Autoshow Praha zaznamená poprvé akci s názvem EkoAuto, zaměřenou na ekologicky a zároveň ekonomicky šetrné vozy. EkoAuto se uskuteční od 22. do 25. září na v Křižíkově pavilonu E na Výstavišti v Praze Holešovicích a první den, 22. září od 14 do 18 hodin, v rámci doprovodného programu může každý přijít se dozvědět veškeré podrobnosti k dotacím a ostatním výhodám vozidel na alternativní pohon.Laická veřejnost, odborníci i obchodníci, budou mít jedinečnou příležitost si poprvé a na jednom místě získat informace o všech alternativních pohonech vozidel, dotacích i výhodách, porovnat je na jednom místě a vychutnat si zejména širokou nabídku aut s pohony na stlačený (CNG).

,,Je to vůbec poprvé v ČR, co se konávelký autosalon věnovaný pouze vozidlům s ekologickým pohonem," říká Jiří Šimek z Českého plynárenského svazu (ČPS). Doprovodnou konferenci, která proběhne ve čtvrtek 22. září od 14 do 18 hodin také v Křižíkově pavilonu Ezahájí zástupce Svazu měst a obcí, a mezi přednášejícími budou nejen zástupci Českého plynárenského svazu, výrobců vozidel, ale především zástupci ministerstva životního prostředí, ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva dopravy.Automobilky a prodejci zde představí osobní a užitková auta, kamiony a autobusy, ,,Pod křídly Českého plynárenského svazuse bude na EkoAutoprezentovat také pestrá nabídkanejnovějších CNG vozidel, a to jak osobních, tak i užitkových. Měla by zde být vystavena auta, které jsou nízkoemisní nebo mají nulový dopad na životní prostředí. Ze CNG vozů si můžete prohlédnout např. Volkswagen UP!, Škoda Octavia G-TEC, Fiat Dobló, Volkswagen Caddy, Škoda Citigo G-TEC, Mercedes-Benz Sprinter aj.Informace budou poskytovat společnosti jako Pražská plynárenská, E.ON Energie, Pražské služby, Tatsuno, Gascontrol aj. Vystaveny budou i nové technologie pro ekologickou dopravu, například domácí plnicí stanice, které lze umístit na dvůr rodinného domu nebo firmy. Majitel CNG auta tak může tankovat pohodlně doma. Podobně zde najdou nové kontejnerové stanice CNG pro firemní použití, zejména u dopravců, ale také rychloplnicí stanice CNG," dodává Jiří Šimek z ČPS.

EkoAutoje souběžnou akcí s Autoshow Praha, který s průměrnou návštěvností kolem 30 000 návštěvníků patří k předním veletrhům v Česku. Organizátoři autosalonu předpokládají, že na EkoAuto se přijdou inspirovat k nákupu elektromobilu nebo auta na CNG také starostové a představitelé státních institucí. Od letošního roku budou totiž města a obce dostávat státní dotaci na nákup těchto vozidel. Pro veřejnost se podobná podpora připravuje.

http://www.autoshowpraha.cz/autoshow-praha/ekoauto.html

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů