Úterý, 19. března 2024

Prodej Tesly se ve čtvrtletí více než zdvojnásobil

 Prodej Tesly se ve čtvrtletí více než zdvojnásobil

Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors ve třetím čtvrtletí v meziročním srovnání více než zdvojnásobil dodávky vozů na trh na 24.500 vozů. Proti předchozímu čtvrtletí prodej stoupl o 70 procent. Ke zlepšení prodeje přispělo zvýšení výroby, levnější leasingové smlouvy a zprávy o slevách některých vozů, uvedla automobilka.

Automobilka ve čtvrtletí prodala zhruba 15.800 svých vozů Model S a 8700 sportovně-užitkových vozů Model X. Na cestě k zákazníkům je ještě dalších 5500 vozů, ty však budou započítány do prodeje až ve čtvrtém čtvrtletí.

Příznivá zpráva pro firmu přichází po několika měsících problémů. Tesla ve druhém čtvrtletí vykázala vyšší ztrátu, než se čekalo. V červnu pak vláda zahájila vyšetřování částečně autonomního systému řízení nazývaného autopilot po zprávě, že při nehodě na Floridě zemřel muž, který tento systém používal. Tesla minulý měsíc oznámila velká zlepšení systému.

Údaje za třetí čtvrtletí přibližují Teslu ke splnění cíle prodeje za druhé pololetí, který počítá s dodávkami 50.000 vozů. Tesla uvedla, že její dodávky za čtvrté čtvrtletí budou nejméně na stejné úrovni jako ve třetím, napsaly agentury AP a Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů