Úterý, 19. března 2024

Maďarsko - 130 000 podpora ke koupi nového vozu na elektrický pohon? Ano!

Maďarsko - 130 000 podpora ke koupi nového vozu na elektrický pohon? Ano!

V Maďarsku se od 27.10.2016.můžete ucházet o podporu ve výši až 130 tisíc korun (1,5 miliónů forintů) ke koupi vozu na elektrický pohon.

Zajímavé je, že podporu musí vyžádat zákazník na stránkách Ministerstva národního hospodářství (NGM) a určit, u kterého distributora by si vůz koupil. Peníze pak dostane distributor na svůj účet, který by měl zákazníkovi prodat vůz o to levněji. Do programu jsou zahrnuty nové vozy do 15 miliónů forintů, který mají čistě elektrický pohon (a testovací auta do 6 měsíců nebo 6 000 km). Stát zákazníkovi vrátí 21% brutto nákupní ceny, ve výši maximálně 1,5 miliónů forintů (130 tisíc korun).

Není určené, jaká auta si můžete pořídit, hranice určuje pouze cenový strop. Podle novinářů Napi.hu se v rámci programu můžete koupit například Peugeot Ion, Citroen C-Zero, BMW i3, Kia Soul EV, VW e-Up!, Hyundai Ioniq, Mitsubishi i-MiEV, Mercedes B 250.

Přihlášky se mohou odevzdávat do 1.5.2017. Cílem podpory je, aby do roku 2020 dosáhl v Maďarsku počet vozů na elektrický pohon 30 000. V září 2016 jich bylo v provozu 449.

Zdroj:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/10/27/ingyen_penz_villanyautora/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů