Úterý, 19. března 2024

Elektrobus Škoda PERUN HP

Elektrobus s rychlonabíjecí stanicí ŠKODA Ultra Fast Charger.

Elektrobus Škoda PERUN HP

Elektrobus Škoda PERUN HP (High Power) je pokrokový dvanáctimetrový elektrobus osazený baterií využívající nejmodernější poznatky na poli nanotechnologie. Díky takto upraveným článkům lze vozidlo s pomocí plně automatické rychlonabíjecí infrastruktury ŠKODA Ultra Fast Charger (UFC) nabít během 5-8 minut! Elektrobusem PERUN HP tak Škoda míří na zákazníky, kteří nechtějí plýtvat časem na samostatné nabíjení vozidla mimo linku a místo toho cílí na průběžné dobíjení na zastávkách během nástupu/výstupu cestujících, nebo během obrátek na konečných stanicích. Daň za schopnost nabíjet se v řádech minut spočívá v nízké kapacitě článků - PERUN HP ujede na jedno nabití okolo 30 km a rychlonabíjení je tak nutností. Avšak díky rychlému zotavení baterií, navíc během běžných úkonů na lince, může tento elektrobus docílit v závěru vyšších denních nájezdů, než je tomu v případě vozidel s bateriemi s vysokým nájezdem na jedno nabití. A to bez dopadu na kvalitu a ekologii přepravy cestujících, neboť energie pro elektrické vytápění/klimatizování prostoru řidiče a v salonu cestujících je díky rychlonabíjení vždy rychle připravena. Na závěr, díky nižší váze baterie v porovnání s modelem PERUN HE se kapacita cestujících navýšila o 3, PERUN HP tak nabízí 58 míst ke stání a 27 k sezení.

Zvýšenou efektivitu oproti modelu PERUN HE zajišťuje i využití klimatizační jednotky s tepelným čerpadlem, která umožňuje převést odpadní teplo z vodního chlazení bateriových skříní na chladný vzduch přiváděný do salonu cestujících.

Elektrobus Škoda PERUN HP je vrcholovým řešením pro pokrokové zákazníky, kteří se nebojí jít s dobou. Společně s plně automatizovaným rychlonabíječem ŠKODA UFC představují robustní alternativu pro náročné městské linky, přičemž nezapomínají na praktičnost a univerzálnost do budoucna - podobně jako v případě elektrobusu ŠKODA PERUN HE lze tento elektrobus dobít běžnou nabíjecí pistolí všude tam, kde již používají rychlonabíječky pro osobní vozidla (BMW i3/i8, VW GOLF EV, atp.) splňující euro-americký automotive standart COMBO II (CSS).

Zobrazit podrobnosti a technický popis >>

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů