Úterý, 19. března 2024

Alza.cz začne prodávat elektromobily přes internet

Alza.cz začne prodávat elektromobily přes internet

Internetový obchod s elektronikou Alza.cz začne v nejbližší době prodávat elektromobily. Vozy bude nabízet výhradně přes internet. Uvedla to dnes společnost v tiskové zprávě. Jiné internetové obchody zatím elektromobily neprodávají a jejich nabídka se soustřeďuje do showroomů výrobců.

"Zájem o elektromobily překonává naše očekávání. Znamená to, že si lidé konečně uvědomují jejich význam pro naše životní prostředí. To dobře vědí také automobilky a začínají vyrábět tyto vozy i ve středních cenových kategoriích," uvedl ředitel expanze Alzy Jan Moudřík. Jako první upoutávku společnost vystavuje do konce června ve své kamenné prodejně v Holešovicích Volkswagen e-Golf.
K základním výhodám aut s elektropohonem patří nízké provozní a servisní náklady a vysoká spolehlivost. Nevýhodou dosud byla vyšší pořizovací cena.
Alza v současnosti dokončuje jednání s významnými automobilkami, aby v následujících týdnech nabídla ucelenou řadu elektromobilů. "Věříme, že dokážeme po vzoru Norska změnit poměr elektroaut v ČR zásadním způsobem. Čím dostupnější tyto vozy budou, tím rychleji eliminujeme negativní dopad aut se spalovacími motory na prostředí, ve kterém žijeme," dodal Moudřík.
Loni se v Česku prodalo 271 elektromobilů, což je meziroční pokles o čtvrtinu. Celkově je v ČR registrováno přes 1200 těchto vozů. Počet dobíjecích míst přesáhl 300. Elektrický model nabízí většina značek, v roce 2020 s ním chce přijít i Škoda Auto.
Prodej nových osobních aut v Česku loni vzrostl o 12,5 procenta na rekordních 259.693 vozů.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů