Úterý, 19. března 2024

Přijíždí Ioniq ve verzi plug-in hybrid. Stojí stejně jako elektromobil

Přijíždí Ioniq ve verzi plug-in hybrid. Stojí stejně jako elektromobil

Domácí zastoupení Hyundaie zahájilo prodej modelu Ioniq ve verzi plug-in hybrid, která doplňuje již dříve uvedené verze - elektrombil a full hybrid. Ioniq obdržel od uvedení hybridní verze v uplynulém roce třináct evropských ocenění, včetně několika titulů ,,Vůz roku" po celé Evropě za své celkové provozní vlastnosti, ocenění Red Dot 2016 za design a nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení Euro NCAP jako ocenění výjimečné úrovně bezpečnosti.

Pohonné ústrojí Ioniqu v provedení plug-in hybrid kombinuje nový zážehový čtyřválec Hyundai 1.6 GDI s elektromotorem o výkonu 45 kW. Ten je napájen z akumulátorů Li-Pol o kapacitě 8,9 kWh. Nejvyšší výkon spalovacího motoru s přímým vstřikováním paliva a tepelnou účinností 40 procent je 77 kW, maximální hodnota točivého momentu činí 147 N.m. Celkový výkon hybridního systému, tvořeného elektromotorem a zážehovým motorem, je 104 kW. Zásoba elektrické energie umožňuje normovaný dojezd s čistě elektrickým pohonem až 63 km, reálně by měly baterie vystačit na cca 50 km, což je v rámci dobíjecích hybridů velmi dobrá hodnota. Ioniq Plug-in Hybrid akceleruje z 0 na 100 km/h za 10,6 sekundy, nejvyšší rychlost je 178 km/h.

Hyundai Motor poskytuje zákazníkům rozšířený soubor záruk. Nad rámec pětileté záruky bez omezení ujetých kilometrů na celý vůz získá zákazník ještě osmiletou záruku na vysokonapěťové akumulátory s omezením na 200 000 kilometrů.

V ceníku figurují dva stupně výbavy stejně jako u verzí full hybrid HEV elektrické EV, tedy Future a Ultimate.Levnější provedení Future stojí 859 990 Kč, Ultimate přijde na 999 990 Kč. Ceny jsou tedy shodné s čistě elektrickou verzí Ioniq EV. Full hybridní Ioniq má ceny 699 990 Kč respektive 849 990 Kč.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů