Čtvrtek, 28. března 2024

Revize referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla

V současné době provádí Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) aktivaci Technické pracovní skupiny (TPS) ,,Povrchové úpravy".

Revize referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla

Evropské komise (EK) rozhodla o provedení revize referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách (BREF) ,,Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla" (z angl. Surface Treatment Using Organic Solvents, STS), který byl vydán v srpnu 2007. Tento dokument BREF byl vypracován k činnosti podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci, ve znění pozdějších předpisů, kategorie 6.7 Povrchová úprava látek, předmětů nebo výrobků používající organická rozpouštědla, zejména provádějící apreturu, potiskování, pokovování, odmašťování, nepromokavou úpravu, úpravu rozměrů, barvení, čištění nebo impregnaci, při spotřebě organických rozpouštědel vyšší než 150 kg za hodinu nebo než 200 t za rok, a je možno se s ním seznámit na webových stránkách IPPC v sekci Referenční dokumenty (přímý odkaz zde)

V současné době provádí Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) aktivaci Technické pracovní skupiny (TPS) ,,Povrchové úpravy". Byli osloveni odborníci z oblastí, které se zabývají činnostmi uvedenými v dokumentu BREF, např. povrchové úpravy kovových, plastových, dřevěných a jiných materiálů, oblast polygrafického průmyslu, výrobu brusiv, zrcadel, lepicích pásek atd. Pokud byste se chtěli aktivně zapojit do procesu revize dokumentu BREF a svými znalostmi přispět k úspěchu revize, pak použijte e-mailové adresy pracovníků MPO: Ing. Tomáš Král (kralt@mpo.cz) nebo Ing. Milena Drašťáková (drastakova@mpo.cz).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů