Pátek, 29. března 2024

Státní pozemkový úřad se s Povodím Vltavy zaměří na řešení nedostatku vody

Státní pozemkový úřad se s Povodím Vltavy zaměří na řešení nedostatku vody

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová dnes podepsala spolu s generálním ředitelem státního podniku Povodí Vltavy Petrem Kubalou dohodu o vzájemné spolupráci.

Dohoda zakládá budoucí kooperacizejména při zmírňování negativních dopadů sucha a nedostatku vody a při realizaci protipovodňových opatření.

Nově se tak nastaví a zahájí spolupráce v oblastech rezervy státních pozemků k uskutečnění rozvojových programů státu. Státní pozemkový úřad a Povodí Vltavy budou vzájemně koordinovat své činnosti při nakládání se zemědělskými nemovitostmi při převodech a směnách pro účely realizace především nových závlahových systémů nebo vodních nádrží.

,,Důležitým projektem, který nás v nejbližší době čeká, je zahájení a realizace pozemkových úprav ve vybraných lokalitách ochranných pásem vodárenské nádrže Švihov na Želivce. Pozemkové úpravy významně přispějí k ochraně množství a jakosti povrchových vod a podzemních vod," přibližuje spolupráci ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.

Další oblastí spolupráce obou organizací budemajetkoprávní vypořádání pozemků pod vodními díly a prověřování využití vodních ploch a vodních děl před jejich případným odstátněním.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů