Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na seminář CHEMICKÉ LÁTKY/ SMĚSI OD VÝROBCE/DOVOZCE AŽ PO NÁSLEDNÉHO UŽIVATELE

Aneb znáte své povinnosti jako výrobce, dovozce, distributor nebo následný uživatel při nakládání s chemickými látkami a směsmi?

Pozvánka na seminář CHEMICKÉ LÁTKY/ SMĚSI OD VÝROBCE/DOVOZCE AŽ PO NÁSLEDNÉHO UŽIVATELE

11. dubna 2017, Nové Adalbertinum, Hradec Králové

Společnost EKONOX, s.r.o. si Vás dovoluje pozvat na seminář, který se bude zabývat plněním povinností při nakládání s chemickými látkami a směsmi, vyplývajících z platné legislativy České republiky a Evropské Unie.

  • Víte, jak se nová chemická legislativa promítla do jednotlivých složkových zákonů na ochranu životního prostředí? Ovzduší, vody, odpady, prevence havárií, a další?
  • Máte aktualizovanou vnitropodnikovou dokumentaci: směrnice, provozní řády, bezpečnostní listy, havarijní plány, základní hodnocení rizik ekologické újmy, protokol o nezařazení (PZH), písemná pravidla, ILNO?
  • Provádíte při dovozu nebezpečných chemických látek nebo směsí ze zemí EU hlášení do registru CHLaP na Ministerstvo zdravotnictví a při dovozu ze zemí mimo EU notifikaci Evropské Chemické Agentuře?


SEMINÁŘ je určen všem, kdo přichází do přímého kontaktu s chemickými látkami nebo směsmi (zaměstnanci, obsluha výrobních linek, skladníci, laboranti, ekologové) nebo nepřímého kontaktu (např. administrativní zaměstnanci nákupu, odbytu, řízení kvality).

Seminář je organizován odborně způsobilou osobou dle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, s dlouholetou praxí v oblasti nakládání s chemickými látkami a prevence závažných havárií.

Účastníci získají potvrzení o absolvování školení v oblasti nakládání s chemickými látkami/ směsmi.

PROGRAM SEMINÁŘE (9:00 - 13:00 hod)

Přednášející: Ing. Jiří Švachula, CSc, Ing. Šárka Kratochvilová, Ing. Jitka Hofmanová, EKONOX,
s.r.o.

8:30 - 9:00 Prezence účastníků semináře

9:00 Zahájení semináře

9:05 - 13:00 Přednáškový blok

Klasifikace a označování chemických látek/směsí dle Nařízení CLP

Kritéria pro zařazení společnosti jako výrobce, dovozce, distributor, následný uživatel

Povinnosti výrobce, dovozce, distributora, následného uživatele z pohledu chemické legislativy (předregistrace, registrace, notifikace, bezpečnostní listy, písemná pravidla, zákon o prevenci závažných havárií)

Povinnosti výrobce, dovozce, distributora, následného uživatele z pohledu složkových zákonů (směrnice, provozní řády, bezpečnostní listy, havarijní plány, základní hodnocení rizik ekologické újmy, identifikační listy nebezpečných odpadů)

Diskuse a závěr semináře

Během semináře bude účastníkům k dispozici káva, čaj a drobné občerstvení. Účastníci jsou rovněž pozváni společnostmi PAREXPO, s.r.o. a EKONOX, s.r.o. na slavnostní zahájení výstavy Teplárenské dny 2017 (v 10 hod) v prostorách Adalbertina.

Daňový doklad Vám bude předán před zahájením semináře. Tato přihláška je pro účastníka závazná. Při neúčasti nelze vložné vrátit. Za přihlášeného účastníka může být vyslán náhradník.

V případě Vašeho zájmu zašlete řádně vyplněnou přihlášku s potvrzením o platbě poplatku nejpozději do 5 dnů před konáním semináře na adresu:
EKONOX, s.r.o., V Ráji 501, 530 02 Pardubice

nebo na e-mail: pithardtova@ekonox.cz

Telefonní spojení: 466 415 010

Místo konání: Nové Adalbertinum
Velké náměstí 32/40, Hradec Králové
GPS:50.2090267N, 15.8334450E

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů