Čtvrtek, 18. dubna 2024

Cena TOP Odpovědná firma otevírá letos již 11. ročník

Firmy si ocenění váží. Potvrzuje správnost jejich firemní strategie...

Cena TOP Odpovědná firma otevírá letos již 11. ročník

Včera byl v rámci CSR Summitu zahájen další ročník prestižní ceny TOP Odpovědná firma za udržitelné a odpovědné podnikání, kterou pořádá a uděluje platforma Byznys pro společnost. V tomto roce cena opět vyzdvihne nejodpovědnější firmy, které podnikají v České republice. Firmy mohou své strategie a projekty bezplatně přihlašovat až do 30. 6. 2014. "Letos otevíráme již 11. ročník. V posledních letech vnímáme vzrůstající zájem firem získat toto ocenění. V minulosti prošlo soutěží již přes 820 strategií a projektů. To je pro nás signálem, že cena je vnímána ze strany firem jako opravdu kredibilní a respektovaná. Zároveň také velké i malé firmy stále více zahrnují témata udržitelného podnikání do svých komplexních strategií a chtějí o svém odpovědném přístupu dávat vědět, " popisuje situaci Táňa Chudáčková, manažerka ceny z Byznysu pro společnost. TOP Odpovědná firma je jediná cena v ČR, který více než deset let oceňuje a hodnotí firemní strategie a projekty z oblasti CSR a udržitelného podnikání. Cenou TOP Odpovědná firma chce Byznys pro společnost inspirovat všechny firmy bez ohledu na velikost a místo jejich působnosti. I proto je účast pro firmy bezplatná.

Letošní ročník byl zahájen na CSR Summitu v Praze, kde lídři úspěšných odpovědných malých a středních firem mimo jiné diskutovali o tom, v čem spatřují v dnešní době přínos udržitelného podnikání pro svůj byznys a společnost. "Jako ryze česká, rodinná firma, chceme dělat férové obchody a chovat se odpovědně vůči svým zaměstnancům, partnerům a okolí. Ocenění je potvrzením správnosti firemní strategie, " říká Vladimír Zábranský, jednatel společnosti PRVNÍ CHODSKÁ, finalista kategorie Odpovědný leader 2013 ceny TOP Odpovědná firma.

V letošním roce si mohou firmy, mimo hlavní ceny pro nejodpovědnější velkou a malou firmu, vybírat až z deseti tematických projektových kategorií. "Kromě rozšíření počtu tematických kategorií z oblasti pracovního prostředí a nové speciální ceny za odpovědný reporting, jsme se letos poprvé rozhodli jít naproti odpovědným firmám v regionech. Dohodli jsme se se společností TESCO SW a Moravskou vysokou školou Olomouc, že vyhlásíme kategorii Odpovědná firma Olomouckého kraje 2014. Chceme poukázat na to, že odpovědné podnikání rezonuje i mezi menšími firmami, " představuje novinky pro letošní rok Táňa Chudáčková, manažerka ceny.

Podrobné informace o ceně TOP Odpovědná firma 2014 jsou uvedeny na www.topodpovednafirma.cz.
TOP Odpovědná firma 2014 se koná pod záštitou předsedy Senátu PČR Milana Štěcha, předsedy PSP ČR Jana Hamáčka, Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Generálním partnerem je Plzeňský Prazdroj.

Další informace:
Veronika Němcová, PR manažerka Byznys pro společnost, 602 374 433, nemcova@byznysprospolecnost.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů