Úterý, 19. března 2024

OSN: Průvodce společenskou odpovědností (CSR)

UN Global Compact, největší světová iniciativa společenské odpovědnosti, vydala nového CSR průvodce s názvem Guide to Corporate Sustainability: Shaping a Sustainbale Future.

OSN: Průvodce společenskou odpovědností (CSR)

Průvodce se zabývá pěti hlavními prvky společenské odpovědnosti (CSR), které by odpovědné firmy měly integrovat do svých strategií a aktivit. Průvodce vysvětluje, proč jsou dané prvky důležité, jak se díky nim může podnikání posunout kupředu, a jak k tomu iniciativa UN Global Compact přispívá.

Společenská odpovědnost je nezbytnou součástí dnešního byznysu, protože přispívá k dosažení dlouhodobého úspěchu v podnikání a zároveň bere v potaz potřeby širší společnosti. Firmy by proto měly podnikat odpovědně, v souladu se všeobecnými principy, a podnikat kroky, které vedou k rozvoji společnosti. Iniciativa UN Global Compact, do které je zapojeno již více než 12 tisíc firem a organizací, pomáhá společnostem s realizováním těchto aktivit a naplňováním jejich cílů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů