Pátek, 29. března 2024

V centru Chebu přibudou další podzemní kontejnery na odpad

 V centru Chebu přibudou další podzemní kontejnery na odpad

Cheb rozšíří počet podzemních kontejnerů na komunální i tříděný odpad. Tři nová stanoviště budou opět v centru města. Celkem se tak počet podzemních kontejnerů v Chebu rozšíří na dvacet, řekl ČTK místostarosta Zdeněk Hrkal (ANO).

"Nová stání budou v ulicích Provaznická, Březinova a v ulici Svobody. Mají výhodu v tom, že mají větší objem, ale také v tom, že do nich není možné lézt, přehrabovat se v nich a podobně," uvedl Hrkal.

Z podzemních kontejnerů jsou navenek viditelné jen šachty, kterými se odpad vhazuje. Výrazně méně než běžné plastové kontejnery tak zasahují do vzhledu ulice. Právě proto je Cheb umisťuje především v historickém centru města, kde je větší pohyb turistů i obyvatel.

Proti klasickým kontejnerům je ale jejich pořízení dražší. Tři nové podzemní kontejnery přijdou město na 2,6 milionu korun. Každé stání bude mít čtyři oddělené kontejnery na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo.

Cheb je jediným městem v kraji, který podzemní kontejnery používá. Například v Karlových Varech v lázeňském centru dali přednost malým elektronickým nádobám na směsný i tříděný odpad, které ale umí samy zjistit, kdy jsou plné a odeslat o tom informaci svozové firmě.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů