Čtvrtek, 28. března 2024

Plýtváte elektřinou? Zjistěte to online a vyhrajte Octavii na zemní plyn

Plýtváte elektřinou? Zjistěte to online a vyhrajte Octavii na zemní plyn

Spotřebujete doma více energií než jiné české domácnosti podobné té vaší? A utratíte více za svícení, nebo provoz spotřebičů? Nejen na tyto otázky odpoví nová online aplikace Energometr od společnosti E.ON. Tento online nástroj umí porovnat vaši spotřebu elektřiny a plynu s ostatními domácnostmi v České republice. Navíc poradí, jak spotřebu energií snížit.

Jednoduchý online nástroj pro porovnání odběru energií je přístupný na adrese www.energometr.cz. Na rozdíl od dalších podobných aplikací se nezabývá srovnáním nabídek jednotlivých dodavatelů. Jejím účelem je ukázat Čechům, zda se jejich spotřeba elektřiny a plynu pohybuje v průměrných hodnotách, nebo zda zbytečně energiemi plýtvají. Pro porovnání je potřeba pouze základní znalost o vlastních výdajích za elektřinu, případně zemní plyn. ,,Primárním cílem naší aplikace není pouhé srovnání konkrétního odběrného místa. Energometr umí například vyhodnotit, zda konkrétní domácnost spotřebovává nejvíc energie na ohřev vody, na provoz spotřebičů, nebo na osvětlení," vysvětluje Jiří Pudíl z marketingového oddělení společnosti E.ON Energie. ,,Po vyplnění dotazníku uživatel dostane spolu s porovnáním i nabídku na několik zajímavých produktů, jakými jsou například spořiče vody či moderní plynové kotle," dodává Jiří Pudil.

Pro využití Energometru není nutné být stávajícím zákazníkem společnosti E.ON. Na ty však v aplikaci čeká příjemné překvapení. Mohou se totiž zúčastnit soutěže o automobil Škoda Octavia G-Tec s pohonem na stlačený zemní plyn. Hodnota tohoto vozu přesahuje 400 000 Kč. ,,V průběhu října rozešleme na naše zákazníky také papírový formulář. Pokud jej vyplní a odešlou zpět do E.ON, obdrží od nás zdarma srovnání své spotřeby energií na email. Zároveň se tím zákazníci přihlásí do soutěže o dalších téměř tisíc cen. O automobil však soutěžíme pouze na internetu," uzavírá Jiří Pudil z E.ON Energie. Obě soutěže budou uzavřeny 21. listopadu letošního roku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů