Čtvrtek, 18. dubna 2024

Obnovitelné energie v Mexiku čeká boom ovlivněný energetickými reformami

Obnovitelné energie v Mexiku čeká boom ovlivněný energetickými reformami

Podle ředitele mexické organizace pro efektivní využití energie (Conue) Odóna De Buena, se do roku 2025 vytvoří v Mexiku až 2,5 milionů pracovních míst spojených se sektorem obnovitelných energií. Mexiko má potenciál vyrábět až 20 tisíc MW v oblastech větrných, solárních, geotermálních a vodních elektráren. Celkově je cílem v Mexiku produkovat 35 % a více energie z obnovitelných zdrojů (v současné době se produkuje cca 23 % energie z obnovitelných zdrojů, což představuje 14.501 MW). V současnosti do obnovitelných zdrojů v Mexiku investují hlavně společnosti ze Španělska, USA, Dánska a Francie.

Podle World Wind Energy Association WWEA je Mexiko druhou zemí v Latinské Americe s největšími investicemi do obnovitelných zdrojů energie (první je Chile).

V roce 2026 by měla být instalovaná kapacita 20.544 MW z nichž má být 58,6 % energie větrná a 27,3 % energie z vodních zdrojů. V dalších 10 letech má sektor obnovitelných energií v Mexiku obdržet investici 20 miliard dolarů.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře Czechtrade v Mexico City.
Zdroj: Mexico Business Web

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů