Čtvrtek, 28. března 2024

Kladno příští rok počítá s instalací podzemních kontejnerů

Kladno příští rok počítá s instalací podzemních kontejnerů

Kladno příští rok počítá s instalací podzemních kontejnerů na tříděný i smíšený odpadu, zaplatí za ně téměř 37 milionů korun. Radnice nyní dokončuje žádost o dotaci, která by měla pokrýt zhruba dvě třetiny nákladů. Dotaci by město mělo získat ale jen na kontejnery na tříděný odpad, na směsný zaplatí z rozpočtu. ČTK dnes sdělila mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.

S instalací kontejnerů má město začít příští rok v březnu. "Máme vytipovaných 30 míst po celém území města," uvedla Růžková. Město bude na ně umisťovat nové kontejnery postupně, skončit by mělo do konce roku.

Mezi města, která mají nejvíce podzemních kontejnerů v republice, patří Mladá Boleslav se zhruba deseti lokalitami s podzemními kontejnery. Podzemní kontejnery mají také další středočeská města, například Kutná Hora nebo Kolín. Výhodou těchto kontejnerů je nejen to, že odpad je schovaný pod zemí, ale že lidé z nich nemohou jednoduše vyndat suroviny a prodat je třeba ve sběrnách.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů