Čtvrtek, 28. března 2024

Seznam látek a hlavních registrantů je k dispozici

Seznam látek a hlavních registrantů je k dispozici

ECHA zveřejnila seznam látek, u kterých byl v REACH-IT deklarován hlavní žadatel o registraci. Jsou zde jména žadatelů, kteří se zveřejněním souhlasili a seznam látek, které byly dosud registrovány (zveřejněno ECHA 28. 9. 2016).

Uveřejněný seznam obsahuje okolo 7 000 látek, které mají aktivního hlavního žadatele deklarovaného v systému REACH--IT (prostřednictvím joint submissions). V seznamu jsou uvedeny látky podle názvu, informace o jejich identifikátorech, typu registrace a informace o tom, zda byla předložena hlavní dokumentace. Seznam je k dispozici ve formátech PDF a Excel (viz příloha).

Pokud máte v úmyslu zaregistrovat kteroukoliv z látek uvedených v seznamu, můžete kontaktovat hlavního registranta a začít s vyjednáváním o získání přístupu ke společnému předložení. Pokud hlavní registrant vaší látky není na seznamu uveden, můžete najít jeho úplné kontaktní údaje v systému REACH--IT. Důležité je, aby všechny společnosti, které registrují stejnou látku, byly součástí jedné registrace.

Pokud vámi předregistrovaná látka ještě nemá deklarovaného hlavního žadatele o registraci, můžete se jím stát vy a oznámit to na stránce pre--SIEF v systému REACH--IT. K tomu, aby se společnost mohla stát hlavním registrantem, potřebuje souhlas všech ostatních žadatelů v SIEF. Pomoc jak začít najdete v části 2 Roadmap REACH 2018.

ECHA vyzývá všechny hlavní žadatelé o registraci, aby umožnili zveřejnění svých jmen na internetových stránkách ECHA, aby jejich zákazníci a ostatní žadatelé o registraci mohli seznam využít co nejlépe. Tento seznam bude pravidelně aktualizován a bude k dispozici jako další informace o látkách a společných podáních.

Další informace:

Seznam [formát PDF]

Registrace -- statistické údaje

Registrované látky

Předběžně registrované látky

REACH 2018 -- podpora

Vyhledávání ostatních žadatelů o společnou registraci

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů