Úterý, 19. března 2024

Brno zateplí a modernizuje budovy tří škol za 83 milionů

Brno zateplí a modernizuje budovy tří škol za 83 milionů

Brno za 83 milionů korun zateplí a modernizuje budovy tří škol. Téměř 73 milionů budou stát práce v ZŠ Laštůkova v městské části Bystrc, zbytek stavební úpravy v MŠ Nejedlého a MŠ Černopolní v městské části Brno-sever. Novinářům to řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Většina prací se uskuteční o letních prázdninách.

Radní hledají firmy, které zateplení a úpravy provedou. Opravy mají zejména snížit energetickou náročnost budov, a tím i ušetřit za vytápění. "U ZŠ Laštůvkova se vymění okna a dveře a objekt se zateplí," uvedl Mrázek. V plánu jsou podle něj i vnitřní úpravy a rekonstrukce inženýrských sítí, jako jsou kanalizace a rozvody. Stavební úpravy budou provedeny především o letošních prázdninách a o prázdninách v roce 2018.

Stavební úpravy v MŠ Nejedlého vyjdou zhruba na 5,5 milionu korun a v ZŠ Černopolní na 5,1 milionu korun. Zateplí se obvodový plášť a střecha, práce se uskuteční o letošních prázdninách. Město bude projekty spolufinancovat i ze zdrojů Evropské unie z Operačního programu životní prostředí.

Brno má skoro 140 mateřských škol, kam chodí okolo 11.500 dětí. Zřizuje také skoro 70 základních škol, které navštěvuje bezmála 30.000 dětí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů