Pátek, 29. března 2024

Prodej parních turbín z Brna má za sebou dobrý rok

Prodej parních turbín z Brna má za sebou dobrý rok

Brněnský závod Siemens na výrobu a servis průmyslových parních turbín má za sebou další mimořádně úspěšný rok. Závod i přes pokračující hospodářskou stagnaci v Evropě realizoval rekordních 66 turbín a počet zaměstnanců zvýšil na osm set. V roce 2012 investoval v Brně více než 170 milionů korun.

"Šíře uplatnění průmyslových parních turbín a odbyt po celém světě nám zajišťuje potřebnou stabilitu i v době, kdy Evropa a český trh prochází hospodářských útlumem, říká Vladimír Štěpán, ředitel brněnského závodu Siemens na výrobu průmyslových parních turbín, a pokračuje: "Úspěšně jsme navázali na růst minulých let. V roce 2012 jsme realizovali 66 průmyslových parních turbín a překonali tak o třináct turbín rekordní minulý rok. Zvýšení výkonu bylo možné díky úsilí zaměstnanců, ale i investicím. Ty dosáhly výše 170 milionů korun a z 90 % směřovaly do modernizace výroby."

Brněnské turbíny se uplatňují ve spalovnách, papírnách a teplárnách po celém světě. Mezi nejúspěšnější obchodní projekty uplynulého roku patří tři smlouvy dodávku průmyslových parních turbín zákazníkům do Izraele. Po zhruba čtrnácti letech se tak brněnské turbíny vrací na tento perspektivní trh. Z Brna jeli zaměstnanci instalovat turbíny do Indonesie, Jižní Koreje, Švédska, Finska, ale třeba i slovenských Košic. V České republice zajistili například generální opravu turbín v paroplynové elektrárně Vřesová.

Siemens v Brně zaměstnává více než tisícovku lidí v několika divizích. Největší je odštěpný závod Industrial Turbomachinery na ulici Olomoucká, který zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Na osm set odborníků zde pracuje ve vývoji, engineeringu, výrobě a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

ZDROJ: https://www.siemens.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů