Pátek, 29. března 2024

Chrudim: Kdo má všech 5 pohromadě, recykluje všemi deseti

Chrudim: Kdo má všech 5 pohromadě, recykluje všemi deseti

Přinést nepotřebný elektrospotřebič, přiložit ruku k dílu, pomoci zbavit Česko elektroodpadu, přispět recyklací životnímu prostředí, ušetřit primární suroviny, zanechat svůj otisk na stěně recyklace a získat odměnu bude moci během září každý, kdo se zúčastní některé ze zastávek tradičního Železného týdne, pořádaného městem Chrudim a kolektivním systémem ELEKTROWIN, který slaví 10. výročí.

,,Náš kolektivní systém existuje už desátým rokem, za tu dobu jsme pomohli vysbírat a zrecyklovat miliony spotřebičů," říká Táňa Modlová, ředitelka zákaznického oddělení ELEKTROWIN a.s. ,,Nedokázali bychom to ale bez aktivního přístupu všech, kterým záleží na našem společném životním prostředí a kdo proto odevzdává staré elektro na určených sběrných místech," dodává.

Během září se význam recyklace připomene postupně obyvatelům a návštěvníkům deseti českých, moravských a slezských měst. Na náměstích a dalších místech se uskuteční program, během kterého každý, kdo sem přinese vysloužilý spotřebič, bude moci otisknout své dlaně na stěnu recyklace. Ta se stane symbolem odhodlání zbavit Česko elektroodpadu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů