Čtvrtek, 28. března 2024

Staré elektro přinese ve Zlínském kraji letní osvěžení zdarma

Staré elektro přinese ve Zlínském kraji letní osvěžení zdarma

Vstup zdarma, zmrzlinu navrch a k tomu spoustu zábavy. Na to se mohou o prázdninách těšit návštěvníci čtyř koupališť a aquaparků ve Zlínském kraji na akcích s názvem Ice Tour aneb Recyklujte po tučňákovsku. Stačí vzít s sebou starý spotřebič a odevzdat jej u vchodu do areálu. Akce pořádá kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilého elektra ELEKTROWIN ve spolupráci se Zlínským krajem.

Ice Tour aneb Recyklujte po tučňákovsku se uskuteční v sobotu 13. 8. na koupališti Zelené ve Zlíně, v neděli 14. 8. na koupališti v Rožnově pod Radhoštěm, v sobotu 20. 8. na městském koupališti v Chropynia v neděli 21. 8. na koupališti v Uherském Hradišti, vždy od 10 do 18 hodin. Při deštivém počasí se termín o týden posune, aktuální informace bude zveřejněna na facebooku ,,Recyklace je legrace" a www.elektrowin.cz.

,,Zlínský kraj úzce spolupracuje s kolektivním systémem ELEKTROWIN již deset let. Po celé toto období dochází k rozšiřování a zahušťování sítě nádob a míst na třídění vyřazených elektrospotřebičů pro občany. Současně každým rokem za přispění Zlínského kraje probíhá informační kampaň a různé osvětové akce pro nejširší veřejnost," řekl náměstek hejtmana Ivan Mařák, zodpovědný za životní prostředí a rozvoj venkova.

Podle Mařáka občané Zlínského kraje přistupují k třídění vyřazených elektrospotřebičů velmi zodpovědně a kraj se tak ve výtěžnosti na obyvatele každoročně umísťuje na předních příčkách, konkrétně v roce 2015 to bylo na třetím místě v rámci celé České republiky s více než 4 kg elektroodpadu na občana a rok.

,,Celý seriál má motto ,Nebuďte chladní k recyklaci,'.U bazénů vyroste nafukovací iglú o průměru čtyři metry, u něhož budou promotéři v kostýmech tučňáka nabízet kopečkovou zmrzlinu zdarma. Připraven je také zábavný program, v němž si děti i dospělí formou soutěží a kvízů vyzkoušejí, jak se orientují v pravidlech zacházení s vysloužilým elektrem a recyklaci.," dodává Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWIN a.s.

Návštěvníci akce se mají opravdu na co těšit. Kromě vstupu a zmrzliny zdarma za donesený elektrospotřebič, může každý v soutěžích vyhrát zajímavé ceny.Soutěžit o ceny bude možné i poté, co zábava u bazénu skončí. Stačí se při některé z akcí vyfotit u fotostěny a foto poslat na facebook ,,Recyklace je legrace". Na toho, kdo nasbírá nejvíce lajků čeká zmrzlinovač.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů