Čtvrtek, 28. března 2024

Praha 4: Radnice nabízí podporu pro sousedské pěstování

Praha 4: Radnice nabízí podporu pro sousedské pěstování

Podporu drobným pěstitelům zeleniny či bylinek do kuchyně, kteří se rozhodnou provozovat třeba společně se sousedy minizahrádky formou takzvaného komunitního sázení, nabízí radnice Prahy 4. Vyzvala obyvatele městské části, aby se do poloviny dubna ozvali s tipy na místa, která by se ke zřízení malých záhonků hodila.

Vybrány pak budou čtyři lokality vhodné k osázení - přičemž městská část nejenom poskytne pozemek, ale zajistí i substrát a sazenice.

Podporu pěstitelům, kteří se o zahrádku budou dále starat, nabídne i sdružení Kokoza, které je známé jako propagátor kompostování a městského zahradničení ,,pro vlastní potřebu a pro radost". Starosta Petr Štěpánek (Trojkoalice/Ze­lení) věří, že společné pěstování nejen občanům pomůže obohatit jejich jídelníček vlastními produkty, ale také přispěje k oživení: jak veřejného prostoru, tak mezilidských vztahů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů