Pátek, 29. března 2024

Veletrh EXPO Mokrá 2014 předčil všechna očekávání!

Na ploše 70 000 m2 se představilo a své exponáty vystavilo 127 společností. Celkový počet návštěvníků se vyšplhal na úctyhodné číslo 9 208...

Veletrh EXPO Mokrá 2014 předčil všechna očekávání!

Ve dnech 10. - 12. června 2014 se v kamenolomu společnosti Českomoravský cement, nástupnická společnost, a.s. uskutečnil již 10. ročník Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2014.

Na ploše 70 000 m2 se představilo a své exponáty vystavilo 127 společností. Celkový počet návštěvníků se vyšplhal na úctyhodné číslo 9 208. Po nižší účasti v roce 2012, která byla způsobena děštivým počasím i nepříznivou hospodářskou situací, se snad nyní začíná blýskat na lepší časy. Na veletrhu samozřejmě převažovali čeští návštěvníci, ale nechyběli ani hosté z Německa, Rakouska, Maďarska, Makedonie, Bulharska, Ruska, Polska nebo Litvy. Návštěvníci nejčastěji pocházeli z těžebního a stavebního průmyslového odvětví, popř. z přidružených oborů.

Letošní veletrh po celou dobu konání provázelo tropické počasí - jubilejní 10. ročník tak utkví v paměti návštěvníků i vystavovatelů jako jeden z nejteplejších za dobu své existence. Vedru padlo za oběť nespočítatelné množství chlazených nápojů i ventilátorů a oblíbenost stoupla především vystavovatelům s kropícími a mlžícími zařízeními. Na veletrhu byly opět zastoupeny téměř všechny stroje a zařízení určené pro těžbu a zpracování nerostných surovin a jejich následné využití. Jak se na demonstrační veletrh sluší a patří, nechyběla ani technika v akci, předvedena byla např. již zmíněná mlžící zařízení, dále drtiče, třídiče, vrtací soupravy, nakladače, hydraulické demoliční kleště, bourací kladiva, ripper, kráčející bagr, pily na kámen, vážící zařízení, nákladní automobily nebo ukázky leteckého snímkování.

V rámci doprovodného programu si návštěvníci mohli vyzkoušet terénní čtyřkolky nebo závodní speciály vozů Tatra. Velkému zájmu návštěvníků, ale i medií, se těšil také ukázkový clonový odstřel ve vedlejším lomu.

Na úspěchu veletrhu má také podíl velké množství českých i zahraničních mediálních partnerů, jimiž jsou časopisy, organizace i webové servery. Organizátory velmi těší, že záštitu nad veletrhem převzal předseda Českého báňského úřadu, Ivo Pěgřímek, ministr průmyslu a obchodu, Jan Mládek, ministr životního prostředí, Richard Brabec, ministr dopravy, Antonín Prachař, primátor města Brna, Roman Onderka, a hejtman Jihomoravského kraje, Michal Hašek.

Další ročník se opět uskuteční za 2 roky - 14. - 16. června 2016. Všechny potřebné informace, včetně fotogalerie naleznete na webových stránkách WWW.EXPOMOKRA.CZ.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů