Úterý, 19. března 2024

Expo Mokrá přilákalo tisíce návštěvníků!

Ve dnech 14. - 16. června 2016 se kamenolom Mokrá společnosti Českomoravský cement, nástupnická společnost, a.s. v Mokré u Brna otevřel odborné veřejnosti z řad těžebního průmylu, stavebního průmyslu a mnoha přidružených oborů..

Expo Mokrá přilákalo tisíce návštěvníků!

Uskutečnil se zde již 11. ročník Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2016.

Během tří veletržních dnů zavítalo na EXPO Mokrá více než 10 000 návštěvníků, převážně z Česka a Slovenska, nechyběli však ani návštěvníci z dalších zemí Evropy, nejčastěji z Německa a Polska. V unikátním prostředí vápencového lomu, na ploše větší než 70 000 m2, čekalo na návštěvníky 121 vystavovatelů - především z České a Slovenské republiky, ale také z Rakouska, Německa, Francie, Polska a Nizozemí. Oborové zaměření veletrhu obsáhlo celou škálu strojů a zařízení určených pro těžbu a zpracování nerostných surovin a jejich následné využití - technika a prostředky přípravy rubaniny; těžební, nakládací a přepravní technika; stroje a zařízení pro zpracování nerostných surovin; stroje a zařízení pro recyklaci stavebních materiálů; zařízení pro ekologický provoz těžebních závodů; náhradní díly a doplňky; servisní a doprovodná činnost; nákladní vozy, vozy pro speciální účely; projekční práce, poradenská činnost, odborné časopisy, školy, svazy.

Jak se na demonstrační veletrh sluší a patří, bylo možné vidět v chodu např. drtiče a třídiče, zařízení na redukci prašnosnosti, demo show s pásovými rypadly, vrtací soupravy, nakladače, hydraulické demoliční kleště, bourací kladiva, vážící zařízení, ukázky leteckého snímkování a mnoho dalšího. Velký zájem mezi návštěvníky vyvolala možnost vyzkoušet nákladní vozy Tatra a Terex na připraveném terénním okruhu ve spodní etáži lomu.

Počasí tentokrát veletrhu přálo, nebylo horko ani zima a ani občasné přeháňky nezkazily dobrou náladu návštěvníků či vystavovatelů. Vystavovatelé nešetřili pozitivními ohlasy a vyjadřovali svůj zájem zúčastnit se i příštího 12. ročníku EXPO Mokrá, který se opět uskuteční ve dvouletém intervalu v červnu roku 2018.

Na úspěchu veletrhu má také velký podíl podpora 21 českých i zahraničních mediálních partnerů, jimiž byly časopisy, zájmové organizace i webové servery. Organizátora veletrhu, Těžební unii, také velmi těší, že svou záštitu veletrhu EXPO Mokrá 2016 udělil předseda Českého báňského úřadu, Martin Štemberka, ministr průmyslu a obchodu, Jan Mládek, hejtman Jihomoravského kraje, Michal Hašek a primátor města Brna, Petr Vokřál.

Více informací, včetně seznamu vystavovatelů a fotogalerie naleznete na webových stránkách www.expomokra.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů