Čtvrtek, 28. března 2024

Přijďte si poslechnout netopýry do Stromovky a Milíčovského lesa

Přijďte si poslechnout netopýry do Stromovky a Milíčovského lesa

Česká společnost pro ochranu netopýrů a Lesy hl. města Prahy zvou na sérii čtyř podzimních exkurzí "Za pražskými netopýry". Setkání s tajuplnými nočními letci proběhnou pod vedením zkušených lektorů z ČESON v Milíčovském lese v termínech 21. a 29. září a ve Stromovce 22. září a 4. října 2016. Začíná se vždy v 18:00 hod.

"Již tradiční večerní exkurze do Stromovky a Milíčovského lesa umožní dětem, učitelům a rodičům setkat se s netopýry tváří v tvář a dozvědět se řadu zajímavostí o jejich životě. Lektoři z ČESONu o netopýrech a jejich ochraně vždy poutavě vyprávějí a pomocí ultrazvukových detektorů (přístrojů umožňujících zaznamenat jinak pro lidské ucho neslyšitelné netopýří hlasy) odkrývají tajemství nočních lovců z pražských parků", zve Petra Fišerová z Lesů hl. m. Prahy.

"Netopýři žijí nočním a tedy relativně skrytým způsobem života, s řadou druhů se však poměrně často můžeme setkat i ve větších městech. Především v městských lesích a parcích, kde přes den obývají úkryty ve starých dutých stromech a nacházejí zde také dostatek hmyzí potravy. Na vycházkách ve Stromovce a Milíčovském lese seznámíme návštěvníky s několika druhy letounů. Detektory totiž umožňují nejen zaznamenat přítomnost, ale podle charakteru a frekvence vydávaných hlasů rozlišit i jednotlivé druhy netopýrů", přibližuje ! Petra Schnitzerová, koordinátorka projektu z ČESONu a dodává: "Děti i dospělí se mohou těšit také na ochočené handicapované netopýry rezavé Anežku, Drákulu a Pepíka ze záchranné stanice ZO ČSOP Nyctalus, se kterými se na začátku každé akce seznámí opravdu zblízka."

Exkurze probíhají v rámci projektu, který finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí a Hlavní město Praha. Počet účastníků jednotlivých vycházek je omezen, a proto je třeba se na exkurze předem přihlásit. Bližší informace včetně kontaktů pro přihlášení naleznete zde: http://www.lhmp.cz/eko/2016/09/08/pozvanka-na-podzim-se-znovu-vypravime-za-neslysnymi-netopyry/. Kompletní nabídku vzdělávacích programů a exkurzí s netopýří tematikou najdete na www.ceson.org v sekci Programy pro školy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů