Úterý, 19. března 2024

Badatelské šapitó v Praze 8

Badatelské šapitó v Praze 8

Tým CI2, o. p. s., prezentoval obyvatelům Prahy téma ochrany klimatu a související procesy fungování přírodních ekosystémů v praxi. Na farmářských trzích v Praze 8 jsme 24. 9. 2016 připravili stánek s badatelským programem pro děti i dospělé, který se setkal s velkým zájmem návštěvníků. V rámci demonstračních pokusů a pozorování základních prvků ekosystémů byl hlavní důraz kladen na význam půdy a biologicky aktivních ploch, která je mj. nezbytná pro absorpci ekologické a uhlíkové stopy lidských činností.

Terénní demonstrační stánek CI2, o. p. s., bude součástí volnočasového programu v rámci Karlínských farmářských trhů také v sobotu 8.10. 2016. V tento den také proběhne související vycházka do vybraných přírodních lokalit Prahy 8 určená pro děti a rodiče. Program této akce je zaměřen na poznávání přírodních zákonitostí a význam zeleně pro biodiverzitu a klima ve městě.

Všechny tři akce jsou součástí projektu ,,Příroda, klima a my: Badatelské šapitó", který je finančně podpořen Městskou částí Praha 8.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů