Úterý, 19. března 2024

Trump: Mezi člověkem a klimatickými změnami je určitá spojitost

Trump: Mezi člověkem a klimatickými změnami je určitá spojitost

Zvolený americký prezident Donald Trump se domnívá, že mezi lidskou činností a změnami globálního klimatu existuje určitá souvislost. Uvedl to v rozhovoru poskytnutém deníku The New York Times. Na otázku, zda se chystá odstoupit od pařížské klimatické dohody, ale jasně neodpověděl. Nechává si prý otevřené všechny možnosti.

"Myslím, že je tam nějaká spojitost. Nějaká, něco. Záleží na tom kolik," uvedl Trump na otázku, zda má na klimatické změny vliv i člověk.

Co se týče budoucnosti americké podpory pařížské klimatické dohody, je Trump podle svých slov otevřený všem možnostem. Myslí prý ale na dopady boje proti klimatickým změnám na konkurenceschopnost amerických podniků.

Trump v předvolební kampani tvrdil, že globální oteplování je podvod, který si vymyslela Čína, aby poškodila americké hospodářství. Řekl také, že pařížskou klimatickou dohodu vypoví a že bude podporovat průmyslová odvětví, jako je těžba uhlí, ropy a zemního plynu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů