Čtvrtek, 28. března 2024

O navážení na skládku u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy

O navážení na skládku u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy

Ve sporu o provoz skládky stavebního odpadu u Veltrus na Mělnicku dál rozhodují soudy. Žalobu na platnost povolení dalšího navážení podalo město Veltrusy v roce 2015, které s navážením nesouhlasí. Rozhodnutí krajského soudu z loňského prosince ruší předchozí povolení a nařizuje nové projednání případu. Krajský úřad i společnost Tezzav organizující navážení podaly na rozhodnutí soudu kasační stížnost. ČTK to na dotaz sdělila Helena Frintová z krajského úřadu.

Žaloba se týkala povolení k rozšíření skládky na pozemku, který podle majitele skládky Pavla Kratěny administrativní chybou vypadl ve schvalovacím procesu. Podle starosty Veltrus Filipa Voláka dal rozsudek městu za pravdu, když požaduje zrušení rozhodnutí úřadů o přidaném pozemku, na který se má skládka rozšířit. Podle majitele skládky je v soudním rozhodnutí zároveň uvedeno, že společnost Tezzav byla poškozena.

Veltrusy také podle Frintové nedávno podaly žalobu ke Krajskému soudu v Praze kvůli prodloužení termínu na dokončení terénních úprav na navážce. "Krajský úřad byl seznámen s návrhem na přiznání odkladného účinku žalobě a bude se k němu vyjadřovat a současně i k podané žalobě," uvedla Frintová.

Majitel skládky se minulý rok pokoušel s městem navázat na dřívější spolupráci, nabídl mu navýšení plateb z množství navezeného materiálu o 200 procent a založení vázaného účtu určeného na rekultivaci. Už dříve město získalo jako kompenzaci za navážení statisíce korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů