Úterý, 19. března 2024

Ekonomicky a ekologicky k smysluplné recyklaci

V dynamice toků odpadů, politických požadavků a ekonomických podmínek se budou prezentovat vystavovatelé na veletrhu IFAT s novými řešeními recyklace.

Ekonomicky a ekologicky k smysluplné recyklaci

o balíček recyklací EU je ve stadiu přípravy

o IFAT s živými ukázkami automobilové recyklace a recyklace stavebních materiálů

o Nové metody recyklace pro nové skupiny látek


Vše největší a nejdůležitější z mezinárodního průmyslu environmentálních technologií poskytne veletrh IFAT Mnichov, který se bude konat od 30. května do 3. června v areálu mnichovského výstaviště.

Nakládání s odpady v Evropské unii (EU) se neustále zlepšuje. Nicméně, v ekonomikách se nadále ztrácí obrovské množství potenciálních druhotných surovin. V této souvislosti Evropská komise v současné době pracuje na novém ,,Circular Economy Package". Tento kruhový ekonomický balíček bude obsahovat v podstatě nový plán pro prevenci a recyklaci odpadů, jakož i formulování dlouhodobých cílů v oblasti recyklace. Prof. Martin Faulstich prohlašuje "že, pokud jsou priority správně nastaveny v rámci oběhové strategie ekonomiky, lze dosáhnout ještě vyšší ochrany životního prostředí a recyklační kapacity v EU s relativně malým úsilím. Je však důležité praktické a implementačně orientované myšlení a jednání, napříč odvětvími."
Předseda Německé poradní rady pro životní prostředí je jedním ze zakladatelů cyklické ekonomiky ,,Koalice pro Evropu ( CEC4Europe )". Skupina vědců a podnikatelů z různých členských států EU bude vycházet z vědecky prokázaných skutečností při předkládání návrhů Evropské komise pro životní prostředí tak, aby tyto návrhy byly efektivní a ekonomicky únosné.

Mnohá další řešení recyklace, jako i nejnovější environmentální technologie uvidí návštěvníci na veletrhu IFAT 2016 v Mnichově, kde se prezentuje přes 3 000 vystavovatelů z celého světa. Na veletrhu také čtenáři uvidí světovou přehlídku komunální techniky pro údržbu měst, obcí a silnic, z nichž řada z nich bude prezentována živě s praktickými ukázkami. Budou k vidění značky jako MAN Truck, SCANIA, VOLVO, KOBIT a další.

Veškerý návštěvnický servis poskytuje www.expocs.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů