Úterý, 19. března 2024

Vazba nařízení vlády č. 401/2015 Sb. a zákona o integrované prevenci

Účelem tohoto materiálu je provozovatelům a povolujícím úřadům ujasnit aspekty praktického provádění některých relevantních ustanovení nového předpisu v ochraně vod v oblasti integrované prevence, stejně jako sjednotit výkon státní správy.

Vazba nařízení vlády č. 401/2015 Sb. a zákona o integrované prevenci

Dokument vypracovaný odborem posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstva životního prostředí ve spolupráci s dalšími dotčenými odbory se zabývá vztahem nařízení vlády č. 401/2015 Sb. o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech ze dne 14. prosince 2015 a zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a o omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění pozdějších předpisů.

Tento metodický dokument je zaměřen zejména na problematiku aplikace emisních limitů uvedeného nařízení vlády na zařízení v režimu integrované prevence.

Dokument ke stažení:

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů