Pátek, 19. dubna 2024

FSC ČR zahajuje veřejné hlasování ve fotografické soutěži Není les jako les!

FSC ČR zahajuje veřejné hlasování ve fotografické soutěži Není les jako les!

Nezisková organizace FSC ČR připravila v rámci fotografické soutěže "Není les jako les" veřejnou galerii soutěžních snímků, kde mohou návštěvníci hodnotit nejlepší fotografie.

Fotosoutěž "Není les jako les" bude trvat do konce srpna 2014. Účastníci mohou přihlásit své fotografie do soutěže v jedné ze tří kategorií - les a příroda, výrobky ze dřeva, lidé a dřevo. Tyto kategorie tematicky odkazují na tři hlavní pilíře FSC - ekologický, sociální a ekonomický. Soutěž je součástí dlouhodobé kampaně, která má zvýšit povědomí veřejnosti o certifikovaných FSC(R) (Forest Stewardship Council(R)) výrobcích.

V rámci veřejné galerie pak návštěvníci mají možnost hodnotit snímky, které se jim nejvíce líbí, a to až do 10. září 2014. Autor fotografie s nejvyšším počtem hlasů obdrží výhru veřejnosti v podobě digitálního fotoaparátu Canon PowerShot SX600HS. Veřejná galerie je dostupná ze stránek fotosoutěže www.vyfotdrevo.cz.

"V letošním ročníku jsme se rozhodli dát prostor při hodnocení také veřejnosti, návštěvníci fotogalerie tak mohou hlasovat o nejlepší fotografii ze všech zaslaných soutěžních snímků a při vyhlášení vítězů zjistí, zda se jejich tip shodoval s výběrem poroty" doplňuje Petr Březina, který má v FSC ČR soutěž na starosti.

Fotografie mohou soutěžící posílat prostřednictvím formuláře na webových stránkách fotosoutěže www.vyfotdrevo.cz. Mediálním partnerem soutěže je kromě časopisu FOTO také měsíčník Digitální fotomagazín a týdeník Respekt. Ceny do soutěže věnovala společnost Canon. Hlavní výhrou v každé ze tří kategorií je digitální zrcadlovka Canon, soutěžící na druhém a třetím místě se mohou těšit na kompaktní fotoaparáty téže značky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů