Čtvrtek, 28. března 2024

Spolupráce mezi Státním pozemkovým úřadem a Českomoravskou mysliveckou jednotou pomůže lesní zvěři

Spolupráce mezi Státním pozemkovým úřadem a Českomoravskou mysliveckou jednotou pomůže lesní zvěři

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová dnespodepsaladohoduospoluprácis Českomoravskoumysliveckoujednotou. Stalo se tak v rámci veletrhu Techagro, který se spolu s veletrhy lesnictví a myslivosti Silva Regina, o výživě a chovu zvířat Animal vetex a výstavou Biomasa, koná na brněnském výstavišti. Jedná se o největší veletrh zemědělské techniky v Evropě v tomto roce.

Veletrhy Techagro, Silva Regina, Animal Vetex a Biomasa pokrývají téměř celý agrární sektor. Představují vhodné místo pro diskuzi a navazování spolupráce v zájmuochrany a zúrodnění půdního fondu či zlepšování ekologické stability.

Vzájemnou dohodu spolu s ústřední ředitelkou SPÚ podepsal předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota. Zájmem obou organizací je zejména součinnost při vytváření prvků v zájmu ochrany zvěře v honitbách. ,,Státní pozemkový úřad bude myslivecké jednotě pomáhat vytipováním vhodných lokalit, ve kterých budou úřadem vytvářeny například myslivecké rezervace, dočasné či trvalé remízky nebo políčky pro zvěř," řeklak nově navázané spolupráci ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.

Letošního veletrhu Techagroa dalších souvisejících veletrhů se účastní rekordních 777 vystavovatelů ze 40 zemí, kteří se prezentují na 86 metrech čtverečních. Pořadatelé očekávají návštěvnost přes 100 000 osob.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů