Čtvrtek, 28. března 2024

Letní škola Zdravých měst v Chrudimi: Řízení, finance, podpora zdraví a udržitelného rozvoje, 15. 6. 2016

Letní škola Zdravých měst v Chrudimi: Řízení, finance, podpora zdraví a udržitelného rozvoje, 15. 6. 2016

Letní škola, kterou bude letos hostit Zdravé město Chrudim, jedno ze dvou nejpokročilejších ,,Áčkových" měst v Česku, se uskuteční 15. - 17. června 2016. Školu již tradičně zahájí úvodní seminář, který je otevřen všem zájemcům o novinky a inspirace z oblasti strategického řízení a udržitelného rozvoje obcí. Seminář představí příklady dobré praxe ze Zdravých měst, osvědčené kampaně či nabídku spolupráce s odbornými partnery. Účastníci budou moci získat nejaktuálnější informace k možnostem financovaní aktivit měst, obcí a regionů či nabídky zapojení do právě probíhajících projektů.

Dopoledním blokem, který bude věnován systematické podpoře zdraví a udržitelného rozvoje provedou účastníky zástupci Rady vlády pro udržitelný rozvoj a Ústavu pro zdravotní gramotnost. V burze nápadů a dobré praxe představí jednotlivá Zdravá města témata týkající se územního plánování, dostupného bydlení a spolupráce s městským architektem, kvality života seniorů, nakládání s odpady a mnohé jiné.

Druhý den Letní školy se uskuteční praktické tréninky pro koordinátory MA21 zaměřené dle pokročilosti účastníků na témata: kvalitní postup ve Zdravém městě, medializace a komunikační dovednosti či kompetence koordinátorů MA21 a projektové řízení. Závěrečný den se uskuteční nácvik práce s informačním systémem DataPlán či ukázky práce s FaceBookem ad.

Škola Zdravých měst je součástí vzdělávacího programu akreditovaného Ministerstvem vnitra.

Podrobný program, povinné registrace a další naleznete na www.nszm.cz/ls2016

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů