Čtvrtek, 28. března 2024

Ředitel Správy KRNAP ocenil pět osobností za rozvoj Krkonoš

Ředitel Správy KRNAP ocenil pět osobností za rozvoj Krkonoš

Ředitel Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) dnes ocenil pět osobností, které přispěly k rozvoji Krkonoš. Cenu získal lesník Petr Kadleček, botanik František Krahulec, starosta Jablonce nad Jizerou Miroslav Kubát, dlouholetý člen Horské služby Krkonoše Tomáš Filka a in memoriam geolog Josef Sekyra, informoval dnes ČTK mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

"Smyslem tohoto ocenění je vyzdvihnout lidi, kteří svým životem a prací znamenají přínos pro Krkonoše. Myslím si, že jsme i letos ocenili lidi, kteří jsou s Krkonošemi neodmyslitelně spjati a jejich přínos je nezanedbatelný a asi jen těžko zpochybnitelný," uvedl ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. Osobnosti na ocenění mohla navrhovat veřejnost, výbor vybíral ze dvou desítek návrhů. Laureáti či jejich zástupci dnes ve Vrchlabí převzali ceny v podobě plastik Krakonoše, vyrobených z drátu.

Správa KRNAP ocenění udělovala již posedmé, například loni ji získali botanik Jan Jeník, organizátoři kulturního dění v Pasekách nad Jizerou manželé Josef a Jarmila Waldmannovi, geobotanička Milena Kociánová, dlouholetý člen Horské služby Krkonoše Roman Odvárko a posmrtně bývalý vedoucí odboru ochrany přírody Správy KRNAP Vladimír Šatný. Oceněnými se v minulosti stali například spisovatelka Marie Kubátová, fotograf Jiří Havel či lavinový expert Valerián Spusta.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů